Grafisk industri

De flesta av våra kunder inom den grafiska industrin är tryckerier och bokbinderier. Vi vet att hög kvalitet och snabb leverans oftast är det allra viktigaste och kontrollerar därför slipningarna två gånger. Vårt mål är att leverera inom 5 arbetsdagar.

Slipning av knivar och andra verktyg
Vi slipar överknivar, underknivar och bokryggsfräsar i alla material. Vi slipar också pappersborr samt skär- och perforertrissor. En oönskad värmeutveckling uppstår om inte slipprocessen genomförs professionellt. Det kan leda till dåliga och kortlivade eggar. Vi slipar med specifika parametrar, givna på förhand, för att aldrig utsätta objektet för den oönskade värmeutvecklingen. Tänk på att problemet med dålig falsning oftast kan lösas genom omslipning av valsarna. Varför inte låta oss slipa era falsmaskinsvalsar till en bråkdel av kostnaden som det innebär att köpa nya valsar?

Riktning av knivar
Är din kniv krokig? Vi hjälper dig att rikta den. Med böjning på kniven är det svårt att få in en skärmaskinskniv i knivbalken eller skruvarna i de yttersta knivhålen. Det gäller särskilt knivar av hårdmetall.

Renovering av knivar
Vi renoverar knivar genom att rensa hålen och gängorna eller byta ut dem mot helt nya.

Produkter
Vi har alla produkter och tillbehör som ni kan tänkas behöva när ni ska skära, häfta och borra. Vi erbjuder knivar i standardmått eller specialbeställda efter önskemål. Nedan har vi sammanfattat stora delar av vårt utbud för den grafiska industrin.

Skärning
Knivar
Knivskydd
Knivlådor
Skärlister
Bokbindarsprayer
Joggerblocks (stötklossar)
Magnetic pads
Typometrar

Häftning
Häfttråd i olika färger och kvaliteter

Borrning
Pappersborr
Borrlister
Smörjpaket

pappersindustri