Om oss

om_oss

Vår idé
Vi slipar knivar och andra verktyg för den grafiska industrin, ishallar samt företag inom pappers- och verkstadsindustrin. Vi skryter gärna om att vi har Sveriges största kapacitet och en av de mest moderna maskinparkerna. Men det vi tror spelar roll för dig är att kvalitet och miljö alltid går i första hand.

Miljöpolicy
Vi fokuserar på miljö och kvalitet. Vi letar ständigt efter möjligheter att minska verksamhetens miljöpåverkan och arbetar förebyggande.

Vi värnar om miljön genom att utnyttja råvaror och energi effektivt. Det är en självklarhet för oss att bedriva vår verksamhet i enlighet med den aktuella miljölagstiftningen.

Historia
År 1975 föds idén om att erbjuda den grafiska industrin korrekt slipning. Vi skaffar vår första slipmaskin och verksamheten startar. 1982 flyttar vi till egna lokaler och bildar aktiebolaget Grafiska Sliperiet AB.

Grafiska Sliperiet är ett av Sveriges ledande sliperier. Vi slipar knivar och skärande verktyg. Dessutom är vi återförsäljare av både knivar och tillbehör. Vi erbjuder helheten med fokus på kvalitet och miljö. Bland våra kunder finns bland annat tryckerier, ishallar och olika industrier.

Modern maskinpark med Sveriges största kapacitet
Vi är ett av Sveriges ledande sliperier tack vare vår moderna maskinpark. Vi har 4 planslipmaskiner med vridbart magnetbord 360° och 2 rundslipmaskiner. Den största planslipmaskinen är en av Europas längsta med en sliplängd på 7,5 meter och en noggrannhet på 0,005mm/m.

Kort och gott: vi kan hjälpa dig med de flesta slipningar som skall vara raka eller runda. Och du kan vara trygg med att det blir noggrant och ordentligt gjort.

Vi har möjlighet att utföra de allra svåraste uppdragen och slipar till exempel skärmaskinsknivar för den grafiska industrin, saxskär och prismor för verkstadsindustrin samt valsar, cirkelknivar och runda skärknivar för blankettrotationer.