Pappersindustri

De flesta av våra kunder inom pappersindustrin tillverkar eller konverterar olika sorters papper, i stor eller liten skala. Vi kontrollerar alltid våra slipningar två gånger för att säkerställa hög kvalitet och erbjuder stor flexibilitet när det gäller leveranstid.

Slipning med hög kvalitet
Vi slipar alltid efter specifika parametrar givna på förhand då slipprocessen annars kan ge en oönskad värmeutveckling. Den kan leda till att kniven blir dålig och få kortlivade eggar.

Slipning av tvärknivar
Med vår utrustning kan vi slipa tvärknivar upp till 7,5 meter långa. Vi slipar efter era önskemål i mått som passar t.ex. shims. Vid extra höga kvalitetskrav ser vi till att slipningen håller så kallad superfinish, då minimeras pappersdammet vid skärning.

Slipning av rundknivar
Vi slipar rundknivar av alla material. Precis som med tvärknivar kan vi slipa med så kallad superfinish som resultat om ni önskar extra hög kvalitet. Då minimeras pappersdammet vid skärning. Vid slipning av så kallade knivblock, slipar vi med exakt delning mellan eggarna.

Slipning av knivar för utskottsgiljotin
När man slipar giljotinknivar är det väldigt viktigt att eggen blir exakt centrerad. Tack vare vår moderna och avancerade maskinpark kan vi säkerställa att den slipade giljotinkniven bibehåller optimal funktion.

Produkter
Vi har alla produkter och tillbehör som du kan tänkas behöva vid skärning av papper. Vi säljer också knivar, både i standardmått och specialbeställda efter önskemål. Hos oss hittar du:
Knivar
Rundknivar
Tvärknivar
Giljotinknivar
Shims

rundslip